Friday, 26 May 2017

Ίδρυση εταιρείας στην Ιρλανδία

Ίδρυση εταιρείας στην Ιρλανδία


Η Ιρλανδία συχνά χαρακτηρίζεται ως μία φορολογική διέξοδος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου, το 43% των ξένων αποδοχών των αμερικανικών πολυεθνικών εταιρειών βρίσκονται σε πέντε μικρές χώρες: Τις Βερμούδες, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Ελβετία και την Ιρλανδία. Παρά το γεγονός ότι η χώρα επιμένει πως δεν είναι καταφύγιο για εταιρείες που θέλουν να κρύψουν τα εισοδήματά τους, η Ιρλανδία έχει εμπλακεί σε αρκετές νομικές υποθέσεις που αφορούν εταιρικούς φόρους.

Γιατί να ξεκινήσετε μια επιχείρηση στην Ιρλανδία;

Με μια οικονομία που επεκτείνεται με σταθερό ρυθμό πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), η Ιρλανδία είναι μία από τις πλέον ευνοημένες τοποθεσίες για επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι περίπου 1.400 εταιρείες από όλο τον κόσμο επέλεξαν την Ιρλανδία ως βάση για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η Ιρλανδία έχει προσκαλέσει επενδύσεις από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών τομέων, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής και της μηχανικής, των φαρμάκων και των προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης, του λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και μιας σειράς διεθνώς εμπορικών υπηρεσιών.
Η αδιάλειπτη επιτυχία της Ιρλανδίας ως επενδυτικού έθνους βασίστηκε στη θετική δέσμευση των διαδοχικών ιρλανδικών κυβερνήσεων στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Αυτή η δέσμευση έχει δημιουργήσει ένα ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον, ανταγωνιστικό λειτουργικό κόστος, παραγωγικό, μορφωμένο και ευέλικτο εργατικό δυναμικό και μια καλά αναπτυγμένη υποδομή με εξαιρετικές υπηρεσίες υποστήριξης.

Ο ταχύς ρυθμός ανάπτυξης και εκβιομηχάνισης τις τελευταίες δεκαετίες οφειλόταν, εντελώς συνειδητά, στις πολιτικές που δρομολογήθηκαν για να καταστήσουν την Ιρλανδία ελκυστικό για τις ξένες επενδύσεις. Οι εταιρείες που εδρεύουν στην Ιρλανδία έχουν επιτυχία όχι μόνο καθ 'όλη, αλλά και παγκοσμίως. Η Ιρλανδία αναγνωρίζεται ότι έχει μια ασφαλή οικονομία, η οποία έχει σημειώσει επίπεδα ρεκόρ αύξησης της παραγωγής. Η χώρα είναι γνωστή για τη λαμπρή ποιότητα ζωής, το υγιεινό περιβάλλον και την ανοικτή και υποστηρικτική σχέση με τους επιχειρηματίες.
Η οικονομική πολιτική γενικά κατευθύνεται προς την εγκαθίδρυση ενός υγιούς οικονομικού περιβάλλοντος που να είναι προσεκτικό στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Πρόσφατα, τα ποσοστά οικονομικής ανάπτυξης της Ιρλανδίας συγκαταλέγονται μεταξύ των υψηλότερων χωρών του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης).

Πώς είναι το κλίμα;
Το κλίμα της Ιρλανδίας είναι γενικά ήπιο και οι θερμοκρασίες είναι συνεπείς σε ολόκληρη τη χώρα. Οι ψυχρότεροι μήνες είναι Ιανουάριος και Φεβρουάριος, με μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες μεταξύ 4C και 7C. Όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι οι θερμότεροι μήνες (14C έως 16C). Η θέση της Ιρλανδίας εκτός των δυτικών ακτών της Ευρώπης, με υψηλές ετήσιες βροχοπτώσεις και επικρατούσες ανέμους από το Νότο, συμβάλλει στην υψηλή ποιότητα του περιβάλλοντος.

Ποιος είναι ο πληθυσμός;
Ο πληθυσμός της Ιρλανδίας είναι περίπου 4,68 εκατομμύρια. Συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Βόρειας Ιρλανδίας, ο πληθυσμός είναι μόλις πάνω από 6 εκατομμύρια.

Ποιο είναι το νόμισμα και η συναλλαγματική ισοτιμία;
Η Ιρλανδία, όπως και η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιεί το ευρώ.

Ποια είναι η διαφορά ώρας;
Δεν υπάρχει χρονική διαφορά στην Ιρλανδία. Είναι στο GMT.

Ποιες είναι οι γλώσσες της Ιρλανδίας;
Δύο γλώσσες ομιλούνται στην Ιρλανδία: Αγγλικά και Ιρλανδικά (γαελικά). Κατά τη διάρκεια του βρετανικού ελέγχου, τα ιρλανδικά έπεσαν εκτός χρήσης εκτός από τμήματα της δυτικής Ιρλανδίας. Το 1922 η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκαταστήσει την ιρλανδική γλώσσα ως ενεργή γλώσσα σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, η αγγλική γλώσσα παραμένει η γλώσσα που χρησιμοποιείται περισσότερο.

Οικονομική επισκόπηση
Η Ιρλανδία είναι μια μικρή, σύγχρονη οικονομία με ανάπτυξη κατά μέσο όρο 6%. Η γεωργία, από τη στιγμή που βρίσκεται στον πιο πολύτιμο τομέα της, τώρα επισκιάζεται από τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες.

Ο τομέας των εξαγωγών κυριαρχείται από ξένες πολυεθνικές εταιρείες. Ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στοιχείο της οικονομίας της Ιρλανδίας και η οικοδόμηση έχει προωθήσει την πρόσφατη οικονομική ανάπτυξη μαζί με τις έντονες καταναλωτικές δαπάνες και τις επιχειρηματικές επενδύσεις.

Λόγω του μικρού μεγέθους της, η ιρλανδική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εξωτερικό εμπόριο. Ένας πληθυσμός τεσσάρων εκατομμυρίων προσφέρει περιορισμένη ευκαιρία για βιομηχανική επέκταση με βάση την εγχώρια αγορά. Επιπλέον, η ξηρασία φυσικών πόρων σημαίνει ότι η εισαγωγή καυσίμων, πρώτων υλών και άλλων θεμελιωδών στοιχείων αποτελεί αναγκαιότητα. Παρ 'όλα αυτά, η αξία των εξαγωγών ξεπέρασε τις εισαγωγές από τη δεκαετία του 1980 και οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν πλέον τα τρία τέταρτα της εθνικής παραγωγής.

Η επιχειρηματική στάση της Ιρλανδίας, σήμερα, απορρέει από τα ψηφίσματα που έγιναν στα μέσα της δεκαετίας του 1950 για την επίτευξη οικονομικής επέκτασης με την ενθάρρυνση των βιομηχανιών που βασίζονται στις εξαγωγές. Οι επόμενες κυβερνήσεις έχουν πράγματι προωθήσει αυτές τις πολιτικές και έχουν δώσει μια ενθαρρυντική έμφαση στις εσωτερικές επενδύσεις.

Η Ιρλανδία είναι το μοναδικό αγγλόφωνο μέλος της ΕΕ, προσφέροντας μια αξιοζήλευτη πύλη προς διαπραγμάτευση στην ΕΕ χωρίς κίνδυνο συναλλαγματικών ισοτιμιών. Ταυτόχρονα, αυτό επιτρέπει επίσης στις εταιρείες να επωφεληθούν από όλα τα οφέλη που έχει να προσφέρει ως επιχειρηματική θέση.

Οι κυβερνητικές διαφημιστικές εταιρείες έχουν στοχεύσει σε συγκεκριμένους τομείς της βιομηχανίας, ιδίως σε εκείνους που παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας και υψηλής προστιθέμενης αξίας. Αυτές προσφέρουν επίσης το καλύτερο αναπτυξιακό δυναμικό και τις καλύτερες προοπτικές δημιουργίας μακροπρόθεσμης βιώσιμης απασχόλησης. 

Οι στοχευόμενοι τομείς είναι:
  • Χημικά και φαρμακευτικά προϊόντα / βιοφαρμακευτικά προϊόντα
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
  • Τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών
  • Λογισμικό
  • Διεθνείς εμπορικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, των τηλεφωνικών κέντρων και των κέντρων κοινών υπηρεσιών
  • Ιατρικές συσκευές
  • Ο δικτυακός τόπος του Ηνωμένου Βασιλείου για τις εμπορικές επενδύσεις υπογραμμίζει ότι τομείς ιδιαίτερα ελκυστικοί είναι:
  • Κατασκευή
  • Απορύθμιση της αγοράς ενέργειας
  • Περιβάλλον - αναβάθμιση στα πρότυπα της ΕΕ
  • Τρόφιμα και ποτά - Ειδικά τρόφιμα, κλπ
  • Υγειονομική περίθαλψη - που συμπίπτει με αύξηση των κρατικών δαπανών
  • Μεταφορές - διάφορες ευκαιρίες σε ένα σχέδιο υποδομής ύψους 34 δισ. Ευρώ, δέκα ετών
  • Οι κυριότερες εξαγωγές εμπορευμάτων της Ιρλανδίας είναι:
  • Μηχανήματα και εξοπλισμός
  • Υπολογιστές
  • Χημικές ουσίες
  • Φαρμακευτικά προϊόντα
  • Ζώντα ζώα
  • Ζωικά προϊόντα
  • Και οι κύριες εισαγωγές βασικών εμπορευμάτων είναι:
  • Εξοπλισμός επεξεργασίας δεδομένων
  • Άλλα μηχανήματα και εξοπλισμός
  • Οι χημικές ουσίες,
  • Πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου,
  • Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα
  • είδη ένδυσης
Εργατικό δυναμικό και εργατικό δυναμικό

Το κόστος εργασίας στην Ιρλανδία είναι από τις πλέον ανταγωνιστικές στον δυτικό κόσμο. Με μια τέτοια αύξηση της οικονομίας, η πρόσληψη γίνεται αργά προβληματική.

Ωστόσο, υπάρχει ένας αποτελεσματικός τομέας προσλήψεων και πολλές ειδικές υπηρεσίες για όλους τους τομείς (συμπεριλαμβανομένης της διοίκησης και της γραμματείας). Υπάρχει ξηρασία ειδικευμένου προσωπικού σε ορισμένους τομείς (κυρίως στην ηλεκτρονική και την τεχνολογία των πληροφοριών). Η ιρλανδική κυβέρνηση έχει εισαγάγει διάφορα προγράμματα για την αύξηση του αριθμού των ειδικευμένων εργαζομένων σε αυτούς τους τομείς.

Το τοπικό κόστος εργασίας είναι γενικά παρόμοιο με το Ηνωμένο Βασίλειο. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι υπάρχει μια νομισματική διάκριση.
Ο εθνικός ελάχιστος μισθός είναι 7 ευρώ ανά ώρα.
Η Ιρλανδία έχει μία από τις μεγαλύτερες μέσες βιομηχανικές εβδομάδες εργασίας στην Ευρώπη (40 ώρες συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών) και, λόγω των λιγότερων δημόσιων αργιών, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν εννέα επίσημες αργίες, οι οποίες, όταν προστίθενται στις μέσες αργίες των τεσσάρων εβδομάδων, αντιστοιχούν σε σύνολο μη εργάσιμων ημερών 29 ετών. Αυτό συγκρίνεται με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 36 ημερών.

Όπως προαναφέρθηκε, η ιρλανδική κυβέρνηση αναγνωρίζει τη σημασία της εσωτερικής επένδυσης ως φορέα υψηλής ποιότητας απασχόλησης. Ως εκ τούτου, έχει επενδύσει επαρκείς πόρους για να αναγνωρίσει τις ενδεχόμενες ελλείψεις δεξιοτήτων και να παράσχει ένα σύστημα εκπαίδευσης και κατάρτισης με επίγνωση των επιχειρήσεων. Υπάρχουν ισχυρές συνδέσεις μεταξύ της βιομηχανίας και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και η περαιτέρω εκπαίδευση είναι προσανατολισμένη προς τις μελλοντικές ανάγκες του επιχειρηματικού τομέα της Ιρλανδίας.

Σύμβαση εργασίας
Η σύμβαση εργασίας στην Ιρλανδία δεν χρειάζεται να είναι γραμμένη. Ωστόσο, ο εργοδότης οφείλει να παράσχει στον εργαζόμενο γραπτή δήλωση σχετικά με τους όρους απασχόλησης. Αυτό πρέπει να ορίζει τις ελάχιστες πληροφορίες που ορίζονται στο νόμο περί όρων απασχόλησης. Επιπλέον, αυτό πρέπει να είναι εντός δύο μηνών από την έναρξη της απασχόλησης.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας για να κλείσετε ραντεβού και να βρούμε τι είναι κατάλληλο για εσάς.

0 comments:

Post a Comment